Arizona | Met de helicopter over de Grand Canyon, zwemmen in Lake Powell en Horse Shoe Bend

26 juli 2017 - Page, Arizona, Verenigde Staten

Vanochtend deden we de gordijnen open en het was strakblauw. Perfect weer voor de helicoptervlucht. We moesten ons 07.55u melden op Grand Canyon AirPort met paspoort en camera's. Geen tassen, geen andere dingen. We werden ieder gewogen. Dit is om te bepalen wie op welke plaats moest gaan zitten. Je kreeg eerst een instructiefilmpje daarna hadden we een stickertje verdiend. Die ging op ons t-shirt dan weet de piloot dat je de film hebt gezien. Je mocht vervolgens plaats gaan nemen in de boardingroam totdat je naam werd omgeroepen. Wij werden redelijk snel geroepen en we waren ingedeeld met een ander Frans stel. We kregen allemaal een roze kaartje in de handen met een nummer erop. Deze bepaald dus je plaats. Ik kreeg in 1e instantie kaart 1. Onze ground crew member snapte er niets van, dit kon niet kloppen. Later bleek waarom. kaart 1 was uiteindelijk voor de Franse dame, ik kreeg kaart 2. Toen mochten we eindelijk richting vliegbaan . Er staan daar circa 10 helicopters opgesteld met bij ieder helicopter een bankje. Op ons bankje zat al een andere groepje. Het bleek deze dag extra druk te zijn vanwege het slechte weer van gister. Daarom werden veel vluchten naar vandaag verplaatst. Dubbele shifts dus. De ground crew had het hier maar druk mee en zodoende zat er al een verkeerd groepje op ons plekje. Maar niet getreurd al snel mochten wij "on board". Nog eerst een foto maken en dan hup in de chopper. De Franse dame mocht dus voorin langs de piloot vandaar dat die man zo vreemd naar mij keek eerder. ...

Ieder zat al snel aan board en toen werden we ingesnoerd en een koptelefoon met microfoon op. Ieder was gesetteld, muziek ging aan en daar gingen we. Eerst nog over bossen maar al snel over de canyon heen. Waanzinnig. We hebben zo'n 25 minuten gevlogen. Spectaculair mooi!

Na de landing hebben we de foto (veel te duur) gekocht en zijn we terug naar ons hotel gegaan. Snel wat ontbeten en toen hop naar de volgende bestemming naar Page. Hiervoor moesten we weer door het Grand Canyon Park heen dus we hebben nog paar keer van de vergezichten mogen genieten. Daarna de highway op en van bosgebied naar canyon naar zand met struik om uiteindelijk bij Lake Powell aan te komen. We hebben over het Navajo plateau gereden. Uiteraard waren we te vroeg voor het inchecken alhoewel we geen idee hadden van de tijd aangezien we tussen 2 time zones heen switchen. Zowel de auto als de telefoons gaven steeds andere tijden aan.

Na de lunch hebben we de zwemspullen gepakt en hebben we in Lake Powell gezwommen. Eerder waren we naar Horse Shoe Bend gereden maar daar was het nog te warm dus dat doen we vanavond.

Na het zwemmen en zijn we terug gegaan voor de zonsondergang. Het was een hele klim dus ik ben boven gebleven. Wederom was het weer een pareltje.' s Avonds op de kamer hebben we broodjes en fruit gegeten. Daan is daarna nog met zijn vriendje Tim gaan zwemmen. Hij zit met zijn ouders en broer in hetzelfde hotel. Zij doen de omgekeerde route en Page is het kruispunt toevallig.... Leuk voor de boys!

Foto’s