Arizona | Van cactus naar pijnboom naar Red Rock

23 juli 2017 - Sedona, Arizona, Verenigde Staten

Vandaag is de eerste dag van onze roadtrip door West-USA. 

Bij het ontbijt bespraken we dat we de Apachetrail gingen rijden, de oude route van de Apache indianen. Reactie van Bram: "Dat is toch een helicopter?". Zucht....

Met kaart, navigatie en uitgebreide reisbeschrijving op schoot, gingen we op pad. Het eerste stuk gewoon over de highway maar al snel ging het over naar het onverharde pad. Wie het programma "Gevaarlijke wegen" kent ....???

De weg ging langs mooie uitzichten, over bruggetjes, langs ravijnen. Gelukkig heeft onze chauffeur al vaker met dit bijltje gehakt en hebben we een mooie route gereden. Halverwege hebben we tussen de hispanics in het Canyon Lake gezwommen. Het water was lekker koel dus we stapten even later weer fris in de auto.

We vervolgenden onze reis en kwamen aan bij het Apache Lake wat eindigde bij de Roosevelt stuwdam. Dit was tevens het einde van de trail en we gingen weer verder op de highway. Bij de opmerking dat het vanaf dit punt naar ons volgende hotel nog 4,5 uur zou duren, stapten onze chauffeur nog iets harder op het gaspedaal. 

We merkten al snel dat de begroeiing anders werd. De cactussen maakten plaats voor pijnbomen en nog even later kwamen de struiken en doemden de eerste Red Rocks op. Helaas was het gaan regenen en onweren maar desondanks was het een mooie route. 

Bij aankomst in Sedona, kregen we een mooie kamer met uitzicht op de canyons. 's Avonds lekker gegeten in een poepiechique grill restaurant. Maar het kon ervan af want in de middag hebben we niets langs de weg gegeten want de keus was Wendy's, Mc Donalds, Burgerking en 50 andere varianten van de fastfoodketens. Zelfs de jongens zeiden: " Rij maar door...".

Foto’s

3 Reacties

  1. M. Kothuis:
    24 juli 2017
    Ziet er weer geweldig uit! Het lijkt wel of jullie meer dagen hebben dan wij hier... geniet van de verdere roadtrip
  2. Louis Moors:
    24 juli 2017
    ziet er allemaal goed uit.
    Let op dat je geen krassen op de wagen krijgt met al die cactussen....
  3. A.apon:
    24 juli 2017
    Woef, woef.
    Wat dor. Geen gras of struik om te hurken. plaats om een pootje te lichten is er genoeg. Vocht kunnen ze best gebruiken in de woestijn. Winnetou en Old Shatterhand gezie? Geromimo?
    4 poot